Ik zie een persoon als een eenheid van lichaam en geest (gedachten en emoties).
Als je lichamelijke klachten hebt zoals pijn, bewegingsbeperking, energietekort,...gaat dit een impact hebben hoe je je voelt en je gedachten mee bepalen.
Maar ook omgekeerd: Als je vaak piekert, je angstig voelt, een emotioneel zware periode doormaakt in je leven,... dan heeft dat invloed op je lichaam via het stresssysteem. Je weefsel reageert met verkramping, je doorbloeding gaat minder vlot, je ademhaling wordt opervlakkiger, je spijsvertering gaat moeizamer, je slaapt slechter...
Daarom bekijken we je klachten altijd in relatie met je totale persoon.
Door het zelfhelend vermogen aan te spreken, wordt de genezing van binnenuit gestimuleerd.
Om tot een duurzaam resultaat te komen word je als patiënt actief mee betrokken in je herstel. Hierdoor ben je minder therapeut-afhankelijk en vergroot je ”interne kracht”, de basis van je vitaliteit en veerkracht.
Ik studeerde af als kinesitherapeut in 1997. Ik bleef echter wat op mijn honger zitten en ging me verder specialiseren in psychomotorische therapie, Bobath therapie bij kinderen, craniosacraal therapie en fasciatherapie. Tijdens de 4- jarige opleiding tot fasciatherapeut vond ik wat ik zocht om mensen in hun totaliteit te kunnen begeleiden. Nog steeds volg ik regelmatig bijscholingen om mijn blijvende zin naar kennis te voeden.
Naast het werken in de praktijk, ben ik ook lesgever bij Fasciacollege.
Ons lichaam is zo'n ingenieus systeem. De werking en de samenhang ervan blijft me verbazen en boeien. Ik vind het dan ook een voorrecht om deel uit te kunnen maken van mensen hun genezings- en groeiproces.
Persoonlijk heb ik ervaren wat de invloed kan zijn van ons stresssysteem op het lichamelijk functioneren. Deze ervaring heeft me mee gemaakt tot wie ik nu ben. Hierdoor geloof ik nog meer in de invloed die we zelf kunnen hebben op onze gezondheid en herstel en in de enorme kracht van onze lichaam-geest eenheid.